کتابدونی

کتابایی که خوندیم رو اینجا مختصر می کنیم و در موردش حرف می زنیم

کتابدونی

کتابایی که خوندیم رو اینجا مختصر می کنیم و در موردش حرف می زنیم

کتابدونی
ما ها نه نویسنده ایم و نه منتقد ادبی ولی به چیزهایی که می خونیم فکر می کنیم و در موردش حرف می زنیم. لذا نوشته های این وبلاگ لزوما درست نیست اما نتیجه فکرهای ماست. برداشت از مطالب آزاد اما با مسئولیت شرعی و حقوقی خواننده مطالب (نه نویسنده) است.
طبقه بندی موضوعی
مطالب پربحث‌تر
آخرین نظرات

۲ مطلب توسط «صالح» ثبت شده است

دوشنبه, ۲۰ مهر ۱۳۹۴، ۰۷:۳۳ ب.ظ

نگرش سیستمی به دین

بالاخره این کتاب خیلی خوب رو تموم کردم.

کتاب در فضایی کاملا منطقی و عقلانی نوشته شده، یعنی بیان احساسات و علاقه های نویسنده نیست. فضای کتاب کاملا واقعی و به دور از خیاله.

کتاب بیشتر به تدوین یه فضای جدید از دین و دینداری پرداخته و باید بهش در همین کانتکست نگاه کرد. یعنی از اولین کتابهاییه (برای من اولین) که به صورت علمی و دقیق مدل جدید از نگرش به دین رو مطرح میکنه.

و اما کتاب (این ها برداشت های من از کتابه و الزاما عین متن کتاب نیست. ممکنه بایاس فکری من در این نتایج دخیل باشه.)

1- اسلام ادعا دارد که دین کامل و آخرین دین است؟

2- دین کامل و آخر بودن یعنی قوانین اسلام باید پاسخگوی نیازهای گوناگون تمامی اعصار باشد. به تعبیری کارآمد باشن. البته نیازهای پایدار بشریت، یعنی: اقتصاد و معیشت، خانواده، فرهنگ، ازدواج و در یک کلام کلی سبک زندگی.

3- کارآمدی یعنی در مقایسه با سبک های زندگی غیر اسلامی (تاکید بر غیر اسلامی. یعنی منظورم غربی و شرقی و ایرانی و اروپایی نیست.) باید برتری واضح داشته باشه.

4- در شرایط فعلی این سبک زندگی اسلامی، وجود نداره. باید نگاه به دین از فقه محض خارج بشه. باید نگاه کلانتری به گزاره های دینی داشت. نگاهی استراتژیک و ساختارمند. یعنی گزاره های دین (آیات و روایات) رو مثل پازل کنار هم چید تا از توش سبک زندگی اسلامی در بیاد. اقتصاد اسلامی، بانکداری اسلامی، ازدواج اسلامی، دانشگاه و حوزه اسلامی و در همون یک کلام سبک زندگی اسلامی.


کتاب تلاش کرده که یک روند برای استخراج سبک زندگی از گزاره های دینی ارائه کنه. مطالب کتاب به شدت منظم و مرحله به مرحله جلو میره.

من از این کتاب خیلی خیلی خیلی چیز یاد گرفتم و حتما در برنامم هست که دوباره بخونمش.


۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۰ مهر ۹۴ ، ۱۹:۳۳
صالح
يكشنبه, ۱۲ مهر ۱۳۹۴، ۱۰:۳۲ ب.ظ

نامیرا

سلام

چون نزدیک محرم هستیم میخواهم برای دقیقا این ایام کتاب نامیرا را معرفی کنم.

کتاب نامیرا، داستان فضای کوفه است. کوفه زمان حج حسین - علیه السلام - تا دهم محرم سال شصت ه.ق.

صادق کرمیار، هوشمندانه تصویر آن روزها را ترسیم می کند تاجایی که پازلهای پراکنده ای که در طول زمان برای امثال ما به وجود آمده اند در کنار هم قرار می گیرد.

شاید تا به حال از خود پرسیده باشید که: "مگر می شود n هزار نفر نامه بنویسند و همان n هزار نفر زیر حرفشان بزنند؟"


من معتقدم در کنار تمام تغییراتی که در زندگی انسانها در طول زمان دیده می شود، ویژگیهای پایدار زیادی در آنها وجود دارد که جز ذاتیات انسان بودن است. همین ویژگیهای پایدار باعث میشود که بسیاری از استدلالهای مردم آن زمان شبیه استدلالهای مردم این زمان باشد.

کتاب را که میخوانی باید سعی کنی خودت را در موقعیت شخصیتهای داستان قرار دهی و پیش وجدان خودت، خودت را محک بزنی. "اگر من بودم ..."

در اینجا دیدم که آقای خامنه ای در خصوص این کتاب گفتن: «هر کسی می‌خواهد فتنه‌ی اخیر را بشناسد، این کتاب را بخواند.».


تمام کردن این کتاب در ابتدای محرم حسین -علیه السلام- تجربه متفاوت غمش را خواهد ساخت.

والسلام

۳ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۲ مهر ۹۴ ، ۲۲:۳۲
صالح