از کجا آغاز کنیم
بسم الله الرحمن الرحیم
کتاب «از کجا آغاز کنیم» نوشته شهید دکتر «علی شریعتی»
یکی از بهترین کتاب هایی که تا حالا خوندم این کتاب بود. یک کتاب فوق العاده خوب پر از مفاهیم دوست داشتنی (البته برای من). کتاب رو برای همه آدم هایی که به فکر اصلاح جامعه خودشون هستند توصیه می کنم. البته برای غیر اون ها هم اصلا توصیه نمی کنم چون حوصله سر بر شاید باشه براشون.
خود دکتر در متن میگه که وقتی می پرسیم «از کجا آغاز کنیم؟» دو تا سوال باهاش مطرح میشه: 1. کی ها؟ 2. چی رو؟ و در ضمن کتاب پاسخ می ده که «روشن فکرها، تحول جامعه اشون رو از کجا و چگونه آغاز کنند».
دکتر شریعتی تعریف جامعی از روشنفکر در کتابش ارائه میده که بسیار دوست داشتنی اه و خلاصه ای که از این تعریف خودش میگه اینه که: « روشنفکر خود آگاه مسئول است.» و تاکید می کنه که روشنفکری به درس خوندن و فرنگ رفتن نیست، به حوزه رفتن هم نیست به خودآگاهی نسبت به وضعی اه که توش هستی و احساس مسئولیت در برابر جامعه.
خیلی تو مود خلاصه نوشتن کتاب نیستم و کمی هم عجله دارم ولی اینقدر از کتاب بگم که 20 تا 30 درصد از متن اش رو خط کشیدم به خاطر نکات بسیار خوب و مفیدی که داشت.
و یه اشاره به موضوعی که کلیدی اه و گم شده تو این زمونه؛ اشاره ای به سخنرانی اش کرد در مشهد که در اون گفته که چطور عباسیان با رواج علم و هنر و صنعت باعث شدن مردم از فکر به حقیقت و حق گرایی بیان بیرون و بر عکس اموی ها بتونن حکومت بسیار طولانی داشته باشند. تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل. موضوعی که لااقل بیش از سه سال اه ذهنم رو مشغول کرده و الان دیدم تایید یه آدم متفکر مثل ایشون رو با یه سند تاریخی خیلی خوب داره.
توصیه می کنم بخونیدش و به دیگران هم معرفی اش کنید. (البته اگر با این تعریف، روشنفکر هستید!)
این کتاب یه ضمیمه ای هم داره که رو جلدش اومده به نام «نگاهی به تاریخ فردا» که خیلی با حوصله نخوندم و واقعیت خیلی بهم نچسبید بی تعارف. ولی بخش اول فوق العاده بود.
برای شادی روح اش صلوات
---------------
پی نوشت 1 : هرچند اعتقاد داشتم که ایشون رو هم میشه شهید خطاب کرد اما در بار اول، این عنوان رو براشون نگذاشته بودم. تا اینکه امروز در کتاب « دکتر شریعتی، جستجوگری در مسیر شدن» دیدم که دکتر بهشتی ایشون رو با لفظ برادر شهیدمان دکتر علی شریعتی خطاب کرده. گواه آدم عادلی مثل بهشتی کافی اه برای شهید خطاب کردن دکتر شریعتی.
پی نوشت 2: یادم رفت بگم که حجم کتاب کمه ولی مطالبش چون پر محتوی است و باید بهشون فکر بشه شاید یک هفته ای طول بکشه (اگر مداوم بخونید)